Op zondag 29 juni neemt Lenno Munnikes (historicus, antropoloog en practor Duurzame Voedselrevolutie bij Vonk) aanwezigen mee in de snackcultuur en broodjeszaken van Amsterdam. Een belegd broodje of een snack halen is nu heel vanzelfsprekend. Achter dit fastfood fenomeen schuilt echter een culinaire historie van Amsterdam. Lenno Munnikes neemt je mee in het verhaal over de snackcultuur van Amsterdam, die startte als een nieuwe vorm van buitenshuis eten met snelle gerechtjes eind 19e eeuw. Bakkers, banketbakkers en slagers begonnen hun handgemaakte producten als directe consumptie te verkopen. Broodjeszaken en snackbars werden een beroemd en onmisbaar onderdeel van de naoorlogse Amsterdamse eetcultuur.
Deze special is onderdeel van de tentoonstelling Amsterdam eet! In 45 minuten durende sessies wordt je meegenomen in het gastronomische verleden van Amsterdam. Wat was typisch voor de smaak van de Amsterdammer en hoe zie dit nog steeds terug in de stad? Tijdens de sessies zijn diverse hapjes te proeven.
In het practoraat Duurzame Voedselrevolutie van Vonk werken studenten Voedingsexpert en Voeding & leefstijl samen met docenten en bedrijven aan het versnellen van de voedseltransitie in de hele...